HAKKINDA

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin kurulduğu günden itibaren faaliyet gösteren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi üniversitenin ve Kuzey Kıbrıs’ın en köklü fakültelerinden biridir. Kurulduğu yıllarda İşletme ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri ile faaliyete geçen fakülte, gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurup bünyesine yeni bölümler katmıştır ve katmaya devam edecektir.

Misyon ve Vizyon

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, öğretim gördükleri süre içerisinde bölümleriyle ilgili olarak hem teorik hem de pratik bilgilerle donatılıp aynı zamanda İngilizce dilde eğitim görmenin de avantajını yaşayacak mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Fakültenin de sahip olduğu “uluslararası” nitelikler sayesinde öğrenciler eğitim almanın yanı sıra farklı kültürlerden öğrencilerle de zaman geçirip küresel dünyanın getirdiği çeşitlilik kavramını birebir yaşarken alanlarında uzmanlaşabileceklerdir.

Fakülte, alanında uzmanlaşıp, eğitim hayatlarından sonra edindikleri bilgi, beceri ve deneyim sayesinde rahatlıkla alanlarında iş bulabilecek mezunlar yetiştirip hem sosyal hem ekonomik açıdan ülkeye katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

CIU Economics Department

AKREDİTASYONLAR

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alan İşletme, Muhasebe ve Finans, Siyaset Bilimleri ve Uluslararası İlişkiler bölümleri Uluslararası İşletme Yönetimi Akreditasyonu Kurumu (FIBAA) tarafından akreditasyona sahiptir.

EĞİTİM İMKANLARI

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin nitelikli akademik kadrosu Ekonomi, İşletme, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Muhasebe ve Finans bölümlerinde eğitim vermektedir. Öğrenciler bölümlerde İngilizce dilinde eğitim almanın avantajıyla mezuniyetten sonra iş hayatlarına bir adım önde başlayacaklardır. Teorik dersler yanında pratik yapma olanağı bulan öğrenciler, zorunlu derslerinin yanında seçmeli dersler alarak kendi ilgi alanlarında daha fazla uzmanlaşabilme olanağı bulacaklardır. Seçmeli dersler içerisinde Almanca, Fransızca, İtalyanca, Yunanca, Latince, Rusça gibi yabancı dil seçeneklerinin mevcut olması, öğrencilere İngilizce yanında ikinci bir yabancı dile hakim olma fırsatı sağlamaktadır. Fakülte bünyesinde faaliyette olan ve Kuzey Kıbrıs’ta tek olan Finans Laboratuvarı sayesinde öğrenciler gerçek verilerle sanal işlem gerçekleştirebileceklerdir.

Çevik Uraz Merkezi, CU241

Tel: +90 392 671 1111 Dahili: 2201