Program Hakkında
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi , Tıp Fakültesi , tıp eğitimine yeni ve farklı bir görüş getirmek amacıyla kurulmuştur.Seçilmiş öğretim kadrosuyla araştırmayı, bilgi üretmeyi ve toplum sağlığına hizmet vermeyi ön plana alan ve tıp alanında yarının liderlerini yetiştirmeyi amaçlayan, evrensel standartlarda bir eğitim ve sağlık kuruluşu olmayı hedeflemektedir.Eğitim süresi altı yıl olup dili İngilizcedir. İlk üç yılda, temel bilimler ve klinik tıp teorik ve laboratuvar derslerine ek olarak, temel bilimler müfredatını klinik uygulamalar ile zenginleştirilen, klinik uygulamaya giriş dersleri yer almaktadır. Dördüncü ve beşinci yıllarda tıp eğitimi stajlardan oluşur.Altıncı yılda ise öğrenciler öğretim üyeleri gözetiminde hasta bakımında sorumluluk alıp eğitimlerini tamamlayacaklar.
Tıp Fakültesi müfredatı için tıklayınız.
Eğitim Olanakları
Öğrencilerimize en iyi, en kaliteli eğitimi vermek amacıyla Tıp Fakültesi en üst düzey teknolojiye sahip eğitim ve araştırma laboratuvarıları ile donatılmıştır. Moleküler tıp, biyokimya, nörolojik bilimler, hücre kültürü, mikrobiyoloji, nörofizyoloji, hemodinamik laboratuvarlarında öğrenciler her türlü araştırma ve çalışma imkanları bulmaktadırlar. Anatomi eğitimi için tasarlanmış kapsamlı bir maket laboratuvarının yanı sıra gelişmiş bir kadavra salonu bulunmaktadır. Fizyoloji eğitimi bilgisayarlı veri, kayıt ve deney sistemi ile yapılmaktadır ve her öğrenciye ayrı mikroskop ve eğitim setleri sunulmaktadır. Bunun yanı sıra her öğrencinin deneylere aktif katılımına imkân veren; biyokimyasal ve moleküler analizler, metabolizma analizleri, mikroorganizmaların yapısal ve biyokimyasal analizlerinin yapıldığı ayrı bir eğitim laboratuvarı fakültenin alt yapısı içinde yer almaktadır.
Kariyer Alanları
Tıp fakültesinden mezun olan öğrencilerimiz, Tıp doktoru ünvanıyla kamu ve özel sağlık kurumlarında pratisyen hekim olarak çalışma imkanına sahiptirler. Mezunlar ayrıca üniversitelerin Temel Tıp Bilimleri Bölümü’nde “Doktora” programlarına başvurarak akademisyen olma yolunda ilerleyebilirler. Uzmanlık eğitimi almak isteyen pratisyen hekimler, ilgili sınavlardan başarılı olmaları durumunda eğitim ve araştırma hastaneleri veya üniversite hastanelerinin kadrolarının herhangi bir alanında uzmanlık eğitimine devam edebilirler ve bu eğitimin sonunda “Uzman Hekim” ünvanı kazanırlar. Tıp doktorları, dünyanın herhangi bir ülkesinde, kendi muayenehanelerinde, özel veya kamuya ait sağlık kuruluşlarında mesleklerini icra edebililer.
İletişim
Tıp Fakültesi
Merkezi Derslikler, CL213
Tel: +90 392 671 1111 Dahili: 2551
Fakülte E-posta: secretary-fm@ciu.edu.tr
Dekan: Prof. Dr. Hikmet Ayşegül TAYLAN ÖZKAN
Dekan E-posta: ataylan@ciu.edu.tr