Kütüphane Duyurular

Deneme Erişimine Açılan Veritabanları
  • AKBES  (Akademik Bilgi ve Eğitim Sistemi) 30 Aralık 2024 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır. 250 den fazla sertifikalı Kişisel Gelişim, Mesleki Gelişim ve Akademik Gelişim eğitimlerine erişim sağlayabilir,  Akademik ve İş dünyası ile gerçekleştirilecek Canlı Workshoplar ve Eğitimlere ücretsiz katılabilir, Akademik gelişim adına hazırlanan çift dilli (Türkçe –İngilizce) eğitimlerden faydalanabilirsiniz. Kuruma ait mail adreslerinizle kayıt olarak kullanıma başlayabilirsiniz.

Erişim için tıklayınız.

• Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi (AYEUM) sosyal, fen, sağlık ve eğitim bilimlerinde kullanılan nitel, nicel ve karma yöntemler hakkında araştırmacılara yönelik online eğitim, yüz yüze eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulmuş akademik bir eğitim platformudur. Üniversitemiz için 2.102024 tarihinde 10.11.2024 tarihine  kadar deneme erişimine açılmıştır. Kurum mailinizle üye olarak online derslere katılım sağlayabilirsiniz.

Erişim için tıklayınız.

• LibraryTürk veritabanı, 12 farklı konu başlığında, 50+ yayınevi ve 9100+ güncel kitap içeren bir e-kitap portalıdır. Kullanıcılar  “edu” uzantılı mailleri ile üye olup,  gelen aktivasyon malini onayladıktan sonra ek bir proxy ve Ip yapılandırma servislerini kullanmasına ihtiyaç olmadan veritabanında bulunan 9174 e-kitaba erişebilir. Üniversitemiz için 4.10-3.12.2024 tarihleri arasında deneme erişimine açılmıştır.

Erişim için tıklayınız.

• Jove Unlimited video kütüphanesi, son teknoloji deneysel araştırmalar, artan verimlilik ve test puanları dahil olmak üzere temel ve ileri kavramları kapsar. Zamandan tasarruf etme, kullanıcılar üzerinde kalıcı etki gibi çeşitli avantajlara sahiptir. Üniversitemiz için  7.10-7.11.2024   tarihleri arasında deneme erişimine açılmıştır.

• Primal Pictures Anatomy.tv
    İnsan anatomisine ait tüm katmanları interaktif bir şekilde modelleyerek tıp uzmanlarının çalışmalarında katkı sağlar. Aynı zamanda tıp eğitiminde kullanılabilecek ve tıp öğrencilerinin yetiştirilmesi sürecine destek verecek bir akademik kaynaktır.
    3 Boyutlu Anatomi Atlası Primal Pictures,  geniş kapsamlı ve Peer-Review’dan geçmiş tek anatomi veri tabanıdır.
    Görsellerin doğruluğu (accuracy)   üst düzeydedir; bu nedenle akademik makalelerde kullanımı teşvik edilmektedir.
    İçeriğinde İnsan anatomisi ile ilgili 400,000’den fazla görüntü, tamamı multimedya üzerine kurulmuş kas yapısı ve işleyişi, biyomekanikler, cerrahi müdahaleler ve fizyolojik süreçlerle ilgili animasyonlar, MR görüntüleri 6,500’den fazla 3 boyutlu anatomik yapı bulunmaktadır
    Üniversitemiz için   7.10-7.11.2024     tarihleri arasında deneme erişimine açılmıştır.

Erişim için tıklayınız.

• Dijital Öğretim Motoru Lecturio'nun kapsamlı içeriği Temel Bilimleri, Klinik Öncesi ve Klinik müfredatı kapsar. Bilimi öğrenmeye dayanarak, hatırlamayı ve kavramsal netliği en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmıştır. 6.500'den fazla Video,  20.000'den Fazla Geri Çağırma Sorusu, 4.500'den fazla QBank Sorusu, 1.300'den fazla Ders Kitabı Makalesi içermektedir. Kurs oluşturucu erişimi, ios ve Android Uygulamaları bulunmaktadır. Müfredat geliştirme desteği sunmaktadır.  Üniversitemiz için    7.10-7.11.2024    tarihleri arasında deneme erişimine açılmıştır. Kullanıcıların kurum mailleri ile kayıt olmaları yeterlidir. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız lütfen library@ciu.edu.tr adresine mail atın

Erişim için tıklayınız.

• Online kütüphane ile;  telif hakları Legal Yayıncılığa ait basılı hukuk kitapları (625 +) ve 11 farklı başlıktaki hukuk dergilerinin (900 +) tüm sayılarının basılı ile birebir aynı görünümlü dijital hallerine online olarak ulaşılabilmektedir.Online Kütüphaneye erişmek için tıklayınız.

Site Kullanım Kılavuzuna erişmek için tıklayınız.

• Legalbank ile;  içtihata (3.500.000 +) (Yargıtay, Danıştay, BAM, BİM vb.)  mevzuata (53.000 +) (Kanun, KHK, CBK, Yönetmelik, Tebliğ vb) akademik ve uygulamaya yönelik makalelere (42.000 +) , tezlere (14.800 + ) dilekçe ve belgelere (4.000+) gerekçelere (400 +) online olarak erişilebilmektedir.

Legalbank'a erişmek için tıklayınız.

Site Kullanım Kılavuzuna erişmek için tıklayınız.

• HukukTürk veritabanı  Ekim/2023'de eklenen 50.000 yeni içerikle, 1928’den günümüze yaklaşık 350.000 kaynakça, Başta hukuk olmak üzere uluslararası ilişkiler, iktisat, işletme, siyasi bilimler, ekonomi ve kamu yönetimi gibi temel alanları kapsamakta ve %70'inin tam metin içeriklerine ulaşılabilmektedir. Ayrıca Aralık/2023 itibariyle HukukTürk’e yaklaşık 400.000 Adet kararı kapsayan; Bölge Adliye Mahkemesi Kararları, Asliye Ticaret Mahkemesi Kararları, Fikri ve Sınai Mülkiyet Mahkemesi Kararları eklenmiştir.  Üniversitemiz için 31.12.2024 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Webinar Duyurusu

Clarivate Ekim ayı online eğitim programı ve kayıt linkleri aşağıda yer almaktadır. Eğitim dili Türkçe’dir

Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın!: Tüm Araştırmacılar İçin

10/10/2024, Perşembe 11:00- 60 dk