Öğrenci Danışma Koordinatörlüğü

Hakkında

Öğrenci ve yönetim arasında iletişimi sağlayan, öğrencilerin her türlü sorunlarının çözüme ulaşması yönünde takip yapan öğrenci merkezli bir birimdir. Tüm posta işlemleri ve sağlık konuları hakkında ilgili birimlere yönlendirmeler yapar. Birim ayrıca öğrencilerin gerek okul içi gerek okul dışı taleplerine yardımcı olur.

Muhaceret İşlemleri

Muhaceret işlemi T.C. ve yabancı uyruklu tüm öğrenciler için gereklidir. Daha fazla bilgi almak isteyen öğrenciler Öğrenci Hizmetleri binasında, Öğrenci Danışma Koordinatörlüğü'nü ziyaret edebilir veya KKTC İçişleri Bakanlığı web sitesinden bilgi alabilirler.

Muhaceret işlemleri KKTC İçişleri Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren online uygulama sistemiyle öğrenciler tarafından yapılır.

Posta Servisi

Öğrenciler gelen postalarını Öğrenci Hizmetleri binası Danışma Koordinatörlüğü'nden temin edebilirler.
Hafta içi 14.00-16.30 saatleri arasında gelen postalar imza karşılığı dağıtılır.

Posta Adresi:
Telefon Numarası
İsim-Soyisim
Uluslararası Ofis, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi
Lefkoşa
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti,
MERSİN 10 TÜRKİYE

Dilekçeler

Öğrenciler tarafından SIS hesabı üzerinden gönderilen dilekçeler Öğrenci Danışma Koordinatörlüğü’ne ulaşmakta ve titizlikle incelenerek gerekli birimlere en kısa zamanda aktarılmaktadır. Öğrenciler SIS’ten Dilekçeler’i seçerek problem, istek ve önerilerini bildirebilir. Sabah 8.00-12.00 ve 14.00-16.00 saatleri arasında yüz yüze ziyaret ederek de istek ve önerileri paylaşabilirler.

Online dilekçe nasıl yazılır?

• https://sis.ciu.edu.tr adresi üzerinden öğrenci numarası ve şifresini yazarak sisteme giriş yapılır.
  • Sağ üst köşedeki sekmeye tıkladıktan sonra açılan sekmelerden "Öğrenci"ye tıklanır.
  • Karşınıza çıkan alt başlıklarda "Dilekçe" sekmesi bulunur.
  • Dilekçe konusu seçilerek dilekçe yazılabilir.
  • Eklemek istenilen dosyalar "Dosya Seç" kısmından ekleyerek gönderilebilir.
  • Dilekçenin cevabı yine "CIU-SIS" üzerinden gönderilecektir.
  • Dilekçeye verilecek cevap süreci, birimlerden toplanacak gerekli bilgilere bağlıdır. 48 saati geçmesi durumunda şahsen Öğrenci Hizmetleri binası, Öğrenci Danışma Koordinatörlüğü ofisine gelinerek veya telefon ile de başvuruda bulunulabilir.
CIU Campus Students

Öğrenci Danışma Koordinatörlüğü