Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencileri eserlerini sergiledi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi, Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü ile Dijital Oyun Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan çalışmalar Çevik Uraz Merkezi, İletişim Fakültesi fuaye alanında sergilendi.
UKÜ İletişim Fakültesi, Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü (GİTB) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eser Keçeçi’nin koordinatörlüğünde hazırlanan çalışmalar, VICD101 kodlu Temel Tasarım 1 dersi kapsamında yapıldı.
Sergi açılışında konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytekin İşman öğrencilerin ortaya çıkardıkları çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Amacımız öğrencilerimizin yeteneklerinin farkına varıp, aldıkları eğitimle bunu harmanlamalıdır” dedi. Öğrencilerin çalışmalarını üretme aşamasında farklı bakış açıları geliştirdiklerini de aktaran İşman, bu çalışmaların gelecekte öğrenciler için kıymetli birer tecrübe olacağını kaydetti.
İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Dilan Çiftçi de açılışta Görsel İletişim Tasarım Bölümü ve Dijital Oyun Tasarımı Bölümü olarak bu dönem üç sergi gerçekleştirdiklerini anımsatarak, söz konusu sergi çalışmaları kapsamında öğrencilerin öğrendikleri teorik bilgileri uygulama fırsatı yakaladıklarını ifade etti. Çiftçi, bu dönem İletişim Fakültesi olarak pek çok etkinliğe imza atıklarını da belirterek, İletişim Fakültesi’nde öğrenci merkezli eğitime devam edileceğini belirtti.
Keçeci ise açılışta yaptığı konuşmada, sergi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda tasarımın temel prensiplerini ve öğelerini öğrencilere aktarmaya çalıştıklarını söyleyerek, öğrencilerin çalışmalarında tasarımın denge, birlik, hiyerarşi, oran-orantı, uygunluk, kontrast, ritm, egemenlik, koram, baskınlık ve bütünlük gibi unsurları deneyimleme fırsatı yakaladıklarını aktardı.
Dönem boyunca uygulaması gerçekleştirilen pek çok çalışma olduğuna da dikkat çeken Keçeci, uygulamalarda başkalaştırma ve metamorfoz çalışmaları yanı sıra renk teorisi kapsamında oluşturulan işler ve üçüncü boyutta tasarımın deneyimlendiği strüktür çalışmalarının sergilendiğini dile getirdi.